Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki nadziewane leczem

Roladki nadziewane leczem

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 5077

Robiłam leczo i nasunął mi się pomysł, że to doskonały farsz do roladek ze schabu. Wyszły pyszne.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • 2 jajka
  • 1 laska kiełbasy podwawelskiej
  • 10 dag pieczarek
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • ½ puszki groszku konserwowego
  • 3 małe ogórki konserwowe
  • 4 paski papryki konserwowej
  • Chili
  • Przecier pomidorowy
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 3. Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju.
    4. Pieczarki również kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    6. Kiełbasę oraz pieczarki przekładamy do garnka.

  3. 7. Dodajemy groszek.
    8. Następnie pokrojone drobno ogórki oraz paprykę.
    9. Doprawiamy chili.

  4. 10. Zalewamy wodą tylko tyle żeby warzywa były przykryte, ponieważ sos musi być gęsty i gotujemy 10 minut.
    11. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy.
    12. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody.
    13. Hartują wlewamy do sosu, chwilę gotujemy.

  5. 14. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.

  6. 15. Zwijamy w roladki.

  7. 16. Obtaczamy w mące.

  8. 17. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.

  9. 18. Panierujemy w bułce tartej.

  10. 19. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  11. 20. Roladki gotowe.
    21. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń