Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam leczo i nasunął mi się pomysł, że to doskonały farsz do roladek ze schabu. Wyszły pyszne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 4. Pieczarki również kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6. Kiełbasę oraz pieczarki przekładamy do garnka.
7. Dodajemy groszek. 8. Następnie pokrojone drobno ogórki oraz paprykę. 9. Doprawiamy chili.
10. Zalewamy wodą tylko tyle żeby warzywa były przykryte, ponieważ sos musi być gęsty i gotujemy 10 minut. 11. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy. 12. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody. 13. Hartują wlewamy do sosu, chwilę gotujemy.
14. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
15. Zwijamy w roladki.
16. Obtaczamy w mące.
17. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
18. Panierujemy w bułce tartej.
19. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
20. Roladki gotowe. 21. Smacznego.