Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki nadziewane szpinakiem i serem wyglądają i smakują ekskluzywnie i elegancko, choć są dość proste i szybkie w przygotowaniu. Mięso jest idealnie doprawione, delikatne i rozpływające się w ustach, a farsz jest klasycznym połączeniem smakowym, nieco podkręconym dodatkiem parmezanu.
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 36
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 46
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1110
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 263
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14839
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 36
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 46
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1110
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 263
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14839
Składniki
Piersi z kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Każdą przekrój wzdłuż na pół, tworząc cztery płaty mięsa. Rozbij je tłuczkiem, by uzyskać grubość ok. 5 mm.
Obie strony płatów mięsa dopraw najpierw solą i pieprzem, a następnie papryką, czosnkiem i cienką warstwą musztardy. Odstaw.
Przygotuj farsz.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z solą i pieprzem. Dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż ją do zeszklenia.
Następnie dodaj szpinak i trzecią łyżkę oliwy. Wyłącz ogień, a patelnię przykryj pokrywką. Całość odstaw na 3-4 minuty, by liście zmiękły. Odstaw i ostudź.
Do farszu dodaj oba rodzaje serów. Wymieszaj wszystko i podziel mieszankę na 4 części.
Każdą część farszu umieść na jednym kawałku mięsa. Zwiń je ciasno w roladkę, a następnie owiń plastrem boczku.
Włóż roladki nadziewane szpinakiem i serem na patelnię i podsmażaj je do lekkiego zrumienienia boczku. Przełóż je do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nastawionego na funkcję grillowania lub na 200 st. Celsjusza.
Grilluj danie przez ok. 15 minut lub piecz przez ok. 25-30 minut. Wyjmij danie z pieca i odstaw na 5 minut, by farsz związał.
Podawaj na ciepło, z dodatkiem lekkiej sałatki i ziemniaków.