Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe brokułowo - paprykowe

Roladki schabowe brokułowo - paprykowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 921

Dodano:

Odsłon: 502

A teraz moje pyszne roladki, wiem, wiem powtórzę się ale lubię rolowane mięsa.

Składniki

  • 4 kotlety ze schabu ( po około 150 g )
  • 1 brokuł bez dolnej części
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżka masła
  • sól do smaku
  • papryka ostra do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • piri piri do smaku
  • 1 łyżka kaszy manny
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brokuła posiekać, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojone warzywa. Chwilę smażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać kaszę mannę i wymieszać nadzienie. Kotlety opłukać, osuszyć i cienko rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem kolorowym i piri piri. Farsz podzielić na 4 części i nałożyć po jednej na każdy kotlet.

  2. Zwinąć roladki i zawinąć każdą z osobna w folię spożywczą zawiązując końce aby podczas gotowania roladki się nie rozleciały. Roladki włożyć do garnka, zalać zimną wodą tak aby były zakryte i gotować 20 minut od zagotowania siew wody. Po ugotowaniu roladki podawać bezpośrednio lub podsmażyć na patelni. Podawać np. z frytkami i surówka z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo koperkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń