Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A teraz moje pyszne roladki, wiem, wiem powtórzę się ale lubię rolowane mięsa.
 
         
         
        Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 362
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4861
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26428
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 362
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4861
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26428
 
         
         
                Składniki
Brokuła posiekać, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojone warzywa. Chwilę smażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać kaszę mannę i wymieszać nadzienie. Kotlety opłukać, osuszyć i cienko rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem kolorowym i piri piri. Farsz podzielić na 4 części i nałożyć po jednej na każdy kotlet.
Zwinąć roladki i zawinąć każdą z osobna w folię spożywczą zawiązując końce aby podczas gotowania roladki się nie rozleciały. Roladki włożyć do garnka, zalać zimną wodą tak aby były zakryte i gotować 20 minut od zagotowania siew wody. Po ugotowaniu roladki podawać bezpośrednio lub podsmażyć na patelni. Podawać np. z frytkami i surówka z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo koperkowym.