Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny domowy obiad z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem z pieczarek, sera żółtego i ogórka kiszonego. Pasuje do nich ryż lub kasza, także ziemniaki czy kluski z nich zrobione. Roladki dusimy w wyśmienitym sosie z dodatkiem ulubionych przypraw.
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 189
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 189
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w cienkie plastry. Z 60 dkg mięsa wyjdzie nam 7-8 roladek. Kotlety kładziemy między dwie folie spożywcze, rozbijamy cienko. Oprószamy solą i pieprzem. Odkładamy na chwilę na bok.
Pieczarki i jedną cebulę kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy na dużej patelni olej, podsmażamy na szklisto cebulę i dorzucamy do niej pieczarki. Przyprawiamy pieprzem i solą. Smażymy do odparowania płynu. Odstawiamy do przestudzenia.
Zwijamy roladki. Na każdy kotlet kładziemy pokrojony w paski ser, podsmażone pieczarki kawałek ogórka kiszonego. Zwijamy roladkę. Spinamy ją wykałaczką lub szpilką do szaszłyków i obtaczamy w mące. Na patelni, na której smażyliśmy pieczarki rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju. Obsmażamy na rumiano roladki od strony łączenia.
Przewracamy na drugą stronę i dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Chwilę przesmażamy. Zalewamy bulionem lub wodą (tak, aby roladki delikatnie wystawały znad wody), dodajemy musztardę, liście laurowe oraz ziele angielskie i przyprawy. Delikatnie solimy, posypujemy pieprzem i dusimy około 30-40 minut na niedużym ogniu, pod przykryciem. Miękkie roladki wyjmujemy. Sos zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą. Dodajemy sos sojowy. Wkładamy z powrotem roladki do sosu i podgrzewamy całość chwilę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Roladki schabowe nadziewane pieczarkami, serem i ogórkiem gotowe!