Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z dodatkiem warzyw , otulony boczkiem, zapieczony , idealny na drugie danie.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 48
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1180
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 178
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 260
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 48
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1180
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 178
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 260
Składniki
Schab umyć , rozbić na cienkie plastry, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać , pokroić, usmażyć. Plastry schabu rozłożyć posmarować musztardą, ułożyć porcję pieczarek.
Papryki pokroić w drobną kostkę , ułożyć na pieczarkach, ułożyć po porcji suszonych pomidorów i żurawiny.
Zwinąć w roladki , spiąć wykałaczkami, doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego, otoczyć plasterkami boczku , gdy są małe spiąć wykałaczkami. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 35 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.