Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22492
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14783
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4577
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43943
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 596
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22492
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14783
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4577
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43943
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 596
Składniki
Schab kroimy na plastry i rozbijamy na cienkie płaty. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy. Na oleju podsmażamy cebulkę przez około 1-2 minuty. Dodajemy pieczarki i smażymy około 3 minuty.
Rozbite plastry schabu przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Smarujemy cienko chrzanem o smaku żurawiny. Na każdym płacie rozkładamy pasek papryki czerwonej, pieczarki, suszonego pomidora oraz kilka sztuk suszonej żurawiny. Całość zwijamy w roladkę i spinamy drewnianymi wykałaczkami. Obsypujemy lekko przyprawą do mięsa wieprzowego.
W naczyniu rozgrzewamy olej, układamy przygotowane roladki, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i obsmażamy roladki z każdej strony. Podlewamy czerwonym winem i dusimy około 10 minut pod przykryciem. Dolewamy bulion warzywny (lub gorącą wodę) i gotujemy 30 do 40 minut.
Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze około 5 minut. Pod koniec doprawiamy pieprzem i bazylią.