Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników smaku żółtego sera ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12768
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4533
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12768
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4533
Składniki
Kotlety schabowe lekko rozklepać, na każdym położyć po kawałku szynki i sera, zwinąć w roladkę, przypiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym
Rosół zagotować. Wgnieść czosnek. Do śmietany dodać trochę wrzącego rosołu, dolać do reszty, rozmieszać. Dodać kostki serka topionego, rozmieszać (najłatwiej trzepaczką), dodać pieprz. Gdy sos będzie gładki, zalać nim roladki. Wstawić do gorącego piekarnika, piec ok. pół godziny (zależnie od grubości mięsa). Podawać z gotowanymi ziemniakami. Smacznego ;)
Sos serowy dobry jest też np. do zapiekanki