Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab, boczek i suszone śliwki to dla mnie połączenie idealne, tutaj dodatkowo wzbogacone pachnącym majerankiem i słodkawą musztardą miodową. Kruche roladki z aromatyczny nadzieniem świetnie sprawdzą się zarówno podczas rodzinnego przyjęcia, jak i na co dzień.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10923
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6263
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5391
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13215
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4958
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10923
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6263
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5391
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13215
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4958
Składniki
Schab cienko rozbić, oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem i posmarować musztardą. Na każdy plaster schabu nałożyć plaster boczku, a wzdłuż brzegu, od którego będziemy zwijać roladki, położyć pokrojone w słupki suszone śliwki. Zwinąć roladki i związać je nicią lub spiąć wykałaczkami.
Roladki obsmażyć z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju, a następnie podlać bulionem lub wodą i dusić na niewielkim ogniu ok. 30 minut, przewracając co jakiś czas na drugą stronę. W razie potrzeby można roladki podlać większą ilością wody lub bulionu.