Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab, boczek i suszone śliwki to dla mnie połączenie idealne, tutaj dodatkowo wzbogacone pachnącym majerankiem i słodkawą musztardą miodową. Kruche roladki z aromatyczny nadzieniem świetnie sprawdzą się zarówno podczas rodzinnego przyjęcia, jak i na co dzień.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414611
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414611
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Schab cienko rozbić, oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem i posmarować musztardą. Na każdy plaster schabu nałożyć plaster boczku, a wzdłuż brzegu, od którego będziemy zwijać roladki, położyć pokrojone w słupki suszone śliwki. Zwinąć roladki i związać je nicią lub spiąć wykałaczkami.
Roladki obsmażyć z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju, a następnie podlać bulionem lub wodą i dusić na niewielkim ogniu ok. 30 minut, przewracając co jakiś czas na drugą stronę. W razie potrzeby można roladki podlać większą ilością wody lub bulionu.