Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab, boczek i suszone śliwki to dla mnie połączenie idealne, tutaj dodatkowo wzbogacone pachnącym majerankiem i słodkawą musztardą miodową. Kruche roladki z aromatyczny nadzieniem świetnie sprawdzą się zarówno podczas rodzinnego przyjęcia, jak i na co dzień.
Schab cienko rozbić, oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem i posmarować musztardą. Na każdy plaster schabu nałożyć plaster boczku, a wzdłuż brzegu, od którego będziemy zwijać roladki, położyć pokrojone w słupki suszone śliwki. Zwinąć roladki i związać je nicią lub spiąć wykałaczkami.
Roladki obsmażyć z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju, a następnie podlać bulionem lub wodą i dusić na niewielkim ogniu ok. 30 minut, przewracając co jakiś czas na drugą stronę. W razie potrzeby można roladki podlać większą ilością wody lub bulionu.
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 215
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1369
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 144
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 202
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 215
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1369
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 144
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 202
Składniki
Schab cienko rozbić, oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem i posmarować musztardą. Na każdy plaster schabu nałożyć plaster boczku, a wzdłuż brzegu, od którego będziemy zwijać roladki, położyć pokrojone w słupki suszone śliwki. Zwinąć roladki i związać je nicią lub spiąć wykałaczkami.
Roladki obsmażyć z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju, a następnie podlać bulionem lub wodą i dusić na niewielkim ogniu ok. 30 minut, przewracając co jakiś czas na drugą stronę. W razie potrzeby można roladki podlać większą ilością wody lub bulionu.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1565
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2201