Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab, boczek i suszone śliwki to dla mnie połączenie idealne, tutaj dodatkowo wzbogacone pachnącym majerankiem i słodkawą musztardą miodową. Kruche roladki z aromatyczny nadzieniem świetnie sprawdzą się zarówno podczas rodzinnego przyjęcia, jak i na co dzień.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9968
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11539
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 548
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9968
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11539
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 548
Składniki
Schab cienko rozbić, oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem i posmarować musztardą. Na każdy plaster schabu nałożyć plaster boczku, a wzdłuż brzegu, od którego będziemy zwijać roladki, położyć pokrojone w słupki suszone śliwki. Zwinąć roladki i związać je nicią lub spiąć wykałaczkami.
Roladki obsmażyć z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju, a następnie podlać bulionem lub wodą i dusić na niewielkim ogniu ok. 30 minut, przewracając co jakiś czas na drugą stronę. W razie potrzeby można roladki podlać większą ilością wody lub bulionu.