Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z marchewką

Roladki schabowe z marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 558 Ocena: 20242

Dodano:

Odsłon: 1523

roladki ze schabu z duszoną marchewką

Składniki

  • 4 plastry schabu
  • po 1 marchewce na roladkę
  • cebula
  • 200ml smietany 18%
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz
  • jajko
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki schabowe z marchewką

Przygotowanie

  1. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy na 2 łyżkach oleju. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Wsypujemy do marchewki i dusimy ok. 10 min

  2. Podlewamy niewielką ilością wody. Doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości. Wlewamy śmietanę, mieszamy i odparowujemy. Lekko studzimy.

  3. Schab rozbijamy. Oprószamy solą. Nakładamy po porcji marchewkowej masy i zwijamy.

  4. Roladki obtaczamy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce. Smażymy na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń