Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne roladki schabowe trochę w innej wersji bo z parówkami. Moja wersja roladek jest prosta w przygotowaniu, roladki są smakowite, mięsko jest kruche i soczyste. Można je podawać w całości lub pokrojone w 1 cm.plastrach.
żaroodporne naczynie, patelnia, nitka kuchenna,
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19877
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3012
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4200
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19877
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3012
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4200
Składniki
Schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić tłuczkiem na płaty. Następnie oprószyć solą i posmarować musztardą. Mielone wymieszać z przyprawami, cebulą, czosnkiem i jajkiem. Na każdym płacie rozsmarować farsz. Ułożyć parówkę oraz plasterki mozzarelli. Każdy płat zawinąć w roladę i obwiązać nitką kuchenną. Podsmażyć na oleju rzepakowym z każdej strony. Po podsmażeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z wytworzonym tłuszczem i piec do miękkości około 40 - 50 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika z każdej ściągnąć nitkę. Ułożyć na półmisku,udekorować i podawać z frytkami lub tak ja ja z kluskami i kapustą.