Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne roladki schabowe trochę w innej wersji bo z parówkami. Moja wersja roladek jest prosta w przygotowaniu, roladki są smakowite, mięsko jest kruche i soczyste. Można je podawać w całości lub pokrojone w 1 cm.plastrach.
żaroodporne naczynie, patelnia, nitka kuchenna,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić tłuczkiem na płaty. Następnie oprószyć solą i posmarować musztardą. Mielone wymieszać z przyprawami, cebulą, czosnkiem i jajkiem. Na każdym płacie rozsmarować farsz. Ułożyć parówkę oraz plasterki mozzarelli. Każdy płat zawinąć w roladę i obwiązać nitką kuchenną. Podsmażyć na oleju rzepakowym z każdej strony. Po podsmażeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z wytworzonym tłuszczem i piec do miękkości około 40 - 50 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika z każdej ściągnąć nitkę. Ułożyć na półmisku,udekorować i podawać z frytkami lub tak ja ja z kluskami i kapustą.