Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne roladki schabowe trochę w innej wersji bo z parówkami. Moja wersja roladek jest prosta w przygotowaniu, roladki są smakowite, mięsko jest kruche i soczyste. Można je podawać w całości lub pokrojone w 1 cm.plastrach.
żaroodporne naczynie, patelnia, nitka kuchenna,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2268
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1384
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 516
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3556
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1216
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2268
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1384
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 516
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3556
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1216
Składniki
Schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić tłuczkiem na płaty. Następnie oprószyć solą i posmarować musztardą. Mielone wymieszać z przyprawami, cebulą, czosnkiem i jajkiem. Na każdym płacie rozsmarować farsz. Ułożyć parówkę oraz plasterki mozzarelli. Każdy płat zawinąć w roladę i obwiązać nitką kuchenną. Podsmażyć na oleju rzepakowym z każdej strony. Po podsmażeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z wytworzonym tłuszczem i piec do miękkości około 40 - 50 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika z każdej ściągnąć nitkę. Ułożyć na półmisku,udekorować i podawać z frytkami lub tak ja ja z kluskami i kapustą.