Polecam smaczne roladki schabowe trochę w innej wersji bo z parówkami. Moja wersja roladek jest prosta w przygotowaniu, roladki są smakowite, mięsko jest kruche i soczyste. Można je podawać w całości lub pokrojone w 1 cm.plastrach.
Roladki schabowe z parówkami
Składniki
- schab plastry 4,
- sól szczypty 4,
- musztarda łyżki 4,
- parówki szt 4,,
- mozzarella plasterki 4,
- Dodatkowo;
- mielone 500 g,
- cebula 1 szt,
- czosnek ząbki 2,
- jajko 1 szt,
- sól do smaku,
- pieprz do smaku,
- olej rzepakowy 3 łyżki,
Składniki
- schab plastry 4,
- sól szczypty 4,
- musztarda łyżki 4,
- parówki szt 4,,
- mozzarella plasterki 4,
- Dodatkowo;
- mielone 500 g,
- cebula 1 szt,
- czosnek ząbki 2,
- jajko 1 szt,
- sól do smaku,
- pieprz do smaku,
- olej rzepakowy 3 łyżki,

Potrzebne przybory kuchenne
żaroodporne naczynie, patelnia, nitka kuchenna,
Etapy przygotowania
Schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić tłuczkiem na płaty. Następnie oprószyć solą i posmarować musztardą. Mielone wymieszać z przyprawami, cebulą, czosnkiem i jajkiem. Na każdym płacie rozsmarować farsz. Ułożyć parówkę oraz plasterki mozzarelli. Każdy płat zawinąć w roladę i obwiązać nitką kuchenną. Podsmażyć na oleju rzepakowym z każdej strony. Po podsmażeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z wytworzonym tłuszczem i piec do miękkości około 40 - 50 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika z każdej ściągnąć nitkę. Ułożyć na półmisku,udekorować i podawać z frytkami lub tak ja ja z kluskami i kapustą.

Przepis w Waszym wykonaniu (8)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 324
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 100
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 35

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 151
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 324
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 100
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 35

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 151



Składniki
- schab plastry 4,
- sól szczypty 4,
- musztarda łyżki 4,
- parówki szt 4,,
- mozzarella plasterki 4,
- Dodatkowo;
- mielone 500 g,
- cebula 1 szt,
- czosnek ząbki 2,
- jajko 1 szt,
- sól do smaku,
- pieprz do smaku,
- olej rzepakowy 3 łyżki,
Schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić tłuczkiem na płaty. Następnie oprószyć solą i posmarować musztardą. Mielone wymieszać z przyprawami, cebulą, czosnkiem i jajkiem. Na każdym płacie rozsmarować farsz. Ułożyć parówkę oraz plasterki mozzarelli. Każdy płat zawinąć w roladę i obwiązać nitką kuchenną. Podsmażyć na oleju rzepakowym z każdej strony. Po podsmażeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z wytworzonym tłuszczem i piec do miękkości około 40 - 50 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika z każdej ściągnąć nitkę. Ułożyć na półmisku,udekorować i podawać z frytkami lub tak ja ja z kluskami i kapustą.
Bardzo pomyslowe danie i jeszcze z kluskami slaskimi!
Pyszotka:)
Świetne roladki :)
Pięknie i pysznie wyglądają 👍