Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z pieczarkami i serem

Roladki schabowe z pieczarkami i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 380 Ocena: 2032

Dodano:

Odsłon: 591

Roladki schabowe nadziewane smażonymi pieczarkami z cebulą oraz żółtym serem, smażone w panierce.

Składniki

  • 2 duże plastry schabu
  • sól, pieprz
  • 5 dużych pieczarek
  • 0,5 małej cebuli
  • 0,5 łyżeczki majeranku
  • olej do smażenia
  • 50g żółtego sera
  • 1 jajko
  • bułka tarta
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki schabowe z pieczarkami i serem

Przygotowanie

  1. Cebulę obrałam i pokroiłam w drobną kostkę. na patelni rozgrzałam łyżkę oleju i zeszkliłam na nim cebulę. Pieczarki obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Dodałam do cebuli i smażyłam razem, aż się zezłociły. Na koniec przyprawiłam je solą, pieprzem i majerankiem. Mięso umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Każdy plaster schabu rozbiłam cienko tłuczkiem i oprószyłam solą i pieprzem. Ser żółty starłam na tarce na drobnych oczkach. Każdy kotlet posypałam serem, a na serze rozłożyłam po połowie pieczarek. Następnie mięso zwinęłam w roladki. Jajko roztrzepałam z odrobiną soli. Bułkę tartą wysypałam do miseczki. Roladki opanierowałam w jajku i w bułce i wyłożyłam na patelnię na rozgrzany olej. Roladki smażyłam pod przykryciem, z każdej strony na rumiany kolor. Po usmażeniu odsączyłam je na ręczniku papierowym. Roladki można podać z ziemniakami i surówką lub innymi ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń