Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 494 Ocena: 3956
Dodano: 18.02.2020
Odsłon: 3510
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Cebulę obrałam i pokroiłam w drobną kostkę. na patelni rozgrzałam łyżkę oleju i zeszkliłam na nim cebulę. Pieczarki obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Dodałam do cebuli i smażyłam razem, aż się zezłociły. Na koniec przyprawiłam je solą, pieprzem i majerankiem. Mięso umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Każdy plaster schabu rozbiłam cienko tłuczkiem i oprószyłam solą i pieprzem. Ser żółty starłam na tarce na drobnych oczkach. Każdy kotlet posypałam serem, a na serze rozłożyłam po połowie pieczarek. Następnie mięso zwinęłam w roladki. Jajko roztrzepałam z odrobiną soli. Bułkę tartą wysypałam do miseczki. Roladki opanierowałam w jajku i w bułce i wyłożyłam na patelnię na rozgrzany olej. Roladki smażyłam pod przykryciem, z każdej strony na rumiany kolor. Po usmażeniu odsączyłam je na ręczniku papierowym. Roladki można podać z ziemniakami i surówką lub innymi ulubionymi dodatkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

ski_ttles 20 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Niby nic wielkiego, a jaka odmiana :-) Piękne na przekroju Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 20 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 19 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Pięknie wyglądają Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz