Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z piekarnika

Roladki schabowe z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 441

Dodano:

Odsłon: 13670

Roladki z mięsa schabowego wieprzowego inna alternatywa dla tradycyjnego schabowego polecam i zapraszam po przepis .

Składniki

  • mięso schabowe wieprzowe ok 1 kg
  • Duża czerwona papryka 1 szt
  • kiszone ogórki 2-3 szt
  • musztarda średnio ostra
  • żółty ser 300gr
  • duże cebule 2 szt
  • olej do smażenia
  • przyprawa do mięsa
  • kminek cały
  • sól
  • Pieprz czarny
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • słodka papryka mielona
  • ostra papryka mielona
  • przyprawa do pizzy
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Roladki schabowe z piekarnika

Przygotowanie

  1. Schabowy kroję w grubsze plastry i cienko rozbijam jak na schabowe ,paprykę kroję w paski ,ogórki w słupki i część sera w słupki można obliczyć ile plastrów mięsa tyle słupków sera .

  2. Każdy schabowy smaruję musztardą i na środek wykładam po kawałeczku papryki ogórka i sera posypuję przyprawami i zwijam roladki jaj się zwija gołąbki by nadzienie było w środku .

  3. Cebulę kroję w pól plastry i wykładam na dno naczyni żaroodpornego .Gotowe roladki obsmażam po obu stronach na gorącym oleju na złocisto i wkładam na cebulę w naczyniu podlewam tłuszczem na którym się smażyły daję kilka listków laurowych ,kilka ziaren ziela angielskiego ,posypuję kminkiem majerankiem i przyprawami , wyszło mi 10 roladek . i piekę w nagrzanym piekarniku ok 30 minut bez termo obiegu na środkowej półce pod przykryciem .

  4. Resztę sera ścieram na grubych oczkach i 5 minut przed końcem pieczenia wyciągam roladki z piekarnika i posypuję serem i posypuję przyprawą do pizzy po serze i piekę jeszcze 5 minut .

  5. Gotowe danie podaję z ziemniakami lub ryżem lub kaszami i ulubioną surówką bądź sałatką może być ze słoika ,u mnie z ziemniakami polecam i życzę smacznego i zapraszam po wykonanie na film poniżej .

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń