Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny przepis P. Roberta Makłowicza, w oryginale roladki były z szynki ale mnie lepiej smakują z karczku,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
1. kotlety rozbić, posmarować rozgniecionym czosnkiem, skropić sosem sojowym, posolić i popieprzyć, wstawić na noc do lodówki, 2. boczek, ogórki, cebulę pokroić w drobniutką kosteczkę ( podałam orientacyjne ilości, ale wszystkie składniki powinny być w równych objętościowo ilościach), posolić, dodać musztardę i odrobinę pieprzu, wymieszać, 3. farsz rozłożyć na kotletach, zwinąć i spiąć wykałaczkami, 4. rozgrzać tłuszcz, obsmażyć roladki na rumiano, przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać 1/2 cebuli pokrojonej w kosteczkę i zrumienionej na odrobinie tłuszczu, dusić na małym ogniu, po ok 30 min wyjąć roladki, sos zaprawić mąką, zmiksować, doprawić, włożyć roladki i jeszcze chwilę dusić na małym ogniu, 5. podawać z kaszą lub ziemniakami smacznego