Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwycające w smaku i wyglądzie. Pyszne roladki z mięsa mielonego zawinięte w boczek i liście buraka ćwikłowego.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 10
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 95
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 110
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 101
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 10
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 95
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 110
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 101
Składniki
Bułkę moczymy w mleku, potem odciskamy. Czosnek i natkę siekamy. Do zmielonego mięsa dodajemy wszystkie składniki, wyrabiamy. Dobrze jest odłożyć masę do lodówki na 20-30 minut, aby smaki się przegryzły. Z liści buraka odcinamy łodygi i każdy przecinamy wzdłuż na pół. Na desce rozkładamy plastry boczku, nakładamy połówki liści, przykrywamy masą mięsną na grubość do 1 cm. Delikatnie zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami. Roladki grillujemy lub obsmażamy na suchej patelni w czterech stron. Wodę zagotuj w garnku, a następnie dodaj starte na tarce o dużych oczkach marchewkę, selera i pietruszkę, kilka plasterków pora,j drobno posiekany młody burak wraz z liśćmi i łodygami , posiekany czosnek i cebulę. Gotujmy około 5 minut. Podsmażone roladki przełóż do barszczu. Całość gotuj około 15 minut. Następnie zahartuj śmietanę: wlej do niej kilka łyżek gorącej zupy i wymieszaj dokładnie. Tak przygotowaną śmietanę rozprowadź w garnku, dodaj sok z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawać z młodymi ziemniakami.