Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche aromatyczne mięso , które można pokochać od pierwszego kęsa.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Szpinak umyć. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , smażyć 2 minuty, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową, smażyć 2 minuty, wystudzić. Filety z kurczaka umyć , pokroić w plastry, lekko rozbić, doprawić przyprawą do kurczaka.
Każdy plaster umieścić na folii aluminiowej, posmarować szpinakiem.
Ser feta pokroić w plastry , umieścić na szpinaku, obok plastry papryki, tak zrobić ze wszystkimi plastrami.
Zwinąć na roladkę i okręcić folią na cukierka.
W naczyniu zagotować wodę z dodatkiem soli , tak aby roladki były przykryte i gotować 25 minut. Gdy gotują się roladki obrać cebulę , pokroić w kostkę. Kurki umyć , większe przekroić na połowę. W rondelku rozpuścić masło, wrzucić cebulę , doprawić solą i pieprzem smażyć 1 minutę, dodać kurki smażyć 5 minut.
Podlać bulionem, gotować 5 minut, potrawa ma gęstawą konsystencję , dodać śmietanę , doprawić ziołami polskimi, gotować 2 minuty. Podawać jak kto lubi u mnie z ziemniakami i pomidorem.