Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2343 Ocena: 14906

Dodano:

Odsłon: 8021

Wyborne roladki na obiad.

Składniki

  • schab wieprzowy 60 dag
  • pieczarki 6-8 szt
  • Papryka czerwona 1/2 szt
  • ser żółty wędzony 3 plasterki
  • Szczypiorek
  • przyprawa gyros
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia
  • przyprawa do zup w płynie
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, pokroić w plastry, posypać pieprzem i solą do smaku, po czym utłuc. Następnie posypać przyprawą do gyrosa i odstawić.

  2. Pieczarki, paprykę oczyścić, pokroić.

  3. Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać pokrojone pieczarki i paprykę, polać przyprawą i dusić przez 25 minut na małym ogniu. Tak przygotowany farsz, ostudzić i wymieszać z posiekanym szczypiorkiem.

  4. Następnie nadziewać mięso, serem przygotowanym farszem, spiąć wykałaczkami. Rozgrzać oliwę na patelni, obsmażyć roladki z każdej strony na rumiano, podlać lekko wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń