Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe na ostro

Roladki wieprzowe  na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17841

Dodano:

Odsłon: 673

Zdrowe i smaczne roladki na obiad.

Składniki

  • Kotlet schabowy 2 szt.
  • Pieczarki świeże 10 dag
  • Cebula biała ½ szt.
  • Papryczka chili ½ szt.
  • Ser wędzony 5 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czosnek granulowany do smaku
  • Olej do smażenia
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki wieprzowe na ostro

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, posypać solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym do smaku i robić dosyć cienko. Pieczarki, cebulę, papryczkę oczyścić, posiekać i przysmażyć na oleju, po czym ostudzić. Przygotowany farsz ułożyć na rozbitych kotletach, położyć paski sera wędzonego, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35 minut na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń