Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe nadziewane dynią

Roladki wieprzowe nadziewane dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2378 Ocena: 15342

Dodano:

Odsłon: 1047

Z dynią smakują wybornie.

Składniki

  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Dynia 10 dag
  • Papryka czerwona
  • Pieczarki 6 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Maggi do smaku
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić. Paprykę, pieczarki oczyścić, pokroić w paski i lekko podsmażyć na oleju z dodatkiem maggi. Dynię również obrać, pokroić w paski, lekko posolić i odłożyć na chwilę. Na rozbite kotlety układać podsmażone pieczarki, paprykę i przygotowaną dynię. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, lekko skropić olejem i nakryć folią aluminiową, którą po 20 minutach należy ściągnąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń