Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe nadziewane łososiową szynką

Roladki wieprzowe nadziewane łososiową szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2484 Ocena: 17198

Dodano:

Odsłon: 2670

Takie połączenie smaków idealnie się komponuje. Roladki wyszły wspaniałe.

Składniki

  • Kotlet schabowy 6 szt.
  • Szynka łososiowa 6 plasterków
  • Ser żółty 6 plasterków
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Szpinak świeży 1 opakowanie
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka
  • maggi
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Jajko 2 szt.
  • Mleko 1/3 szklanki
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki wieprzowe nadziewane łososiową szynką

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić. Paprykę oczyścić, pokroić w paski i podsmażyć na oliwie razem ze szpinakiem z dodatkiem maggi. Następnie na rozbite kotlety układać: szynka, ser żółty i farsz z papryki i szpinaku. Zwijać w roladkę i spiąć wykałaczkami. Jajka dokładnie wymieszać z mlekiem, maczać roladki, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń