Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche mięso i pachnący sos w sam raz na niedzielny obiadek i nie tylko.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5280
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29611
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 207
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19210
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 929
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5280
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29611
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 207
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19210
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 929
Składniki
Szynkę rozcinam i klepię jak na zrazy.Solę.pieprzę,nakładam po łyżeczce musztardy.Cebulę kroję w piórka.Paprykę w paski.Na musztardę kładę po kawałku papryki i cebuli,zawijam jak zrazy i spinam wykałaczką.
Roladki smażę na gorącym oleju,aż zaczną się przypiekać.Dodaję cebulę i grzyby,smażę jeszcze chwilę.Wsypuję reszte przypraw oprócz soli i wlewam wody ,aby roladki się dusiły.Gotuję do momentu,aż mięso stanie się kruche uważając aby się nie przypaliło.Trwa to ok. 1 godzinę.Gdy mięso jest kruche dorawiam sos solą i pieprzem jeśli trzeba.W trakcie gotowania woda wyparuje więc sos powinien być stosunkowo gęsty.