Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe w ziołowym sosie.

Roladki wieprzowe w ziołowym sosie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1612 Ocena: 23079

Dodano:

Odsłon: 1582

Bardzo smaczne roladki wieprzowe, duszone w ziołowym sosie, podane z ziemniakami i surówką warzywną.

Składniki

  • schab bez kości 6 plastrów
  • ser żółty 6 plasterków
  • szynka 6 plastrów
  • ogórek marynowany 4 szt.
  • Musztarda
  • Cebula
  • Sól
  • Pieprz
  • Zioła prowansalskie
  • mąka pszenna
  • domowa kostka rosołowa 1 łyżka
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 4 szt.
  • gruba nić do obwiązania roladek
  • ziemniaki 12 szt.
  • sałatka warzywna ze słoja, domowa
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki wieprzowe w ziołowym sosie.

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozklepujemy tłuczkiem do mięsa, każdy posypujemy ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Cebulę, szynkę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Każdy plaster schabu smarujemy musztardą i kładziemy po plasterku sera żółtego, posypujemy kosteczkami szynki, cebuli i ogórka. Zwijamy roladki, owiązujemy grubą nicią, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się na złoty kolor z każdej strony. W między czasie zagotowujemy pół litra wody z zielem angielskim,liściem laurowym i 1 łyżką domowej kostki rosołowej. Podsmażone roladki przekładamy do garnka z gotującym się bulionem. Roladki gotujemy na małym ogniu do ich miękkości, gdy roladki będą miękkie, sos przyprawiamy solą i pieprzem, zagęszczamy i zabielamy sos. Roladki podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi sosem i warzywną surówką.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń