Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne roladki wieprzowe, duszone w ziołowym sosie, podane z ziemniakami i surówką warzywną.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 55
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 55
Składniki
Plastry schabu rozklepujemy tłuczkiem do mięsa, każdy posypujemy ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Cebulę, szynkę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Każdy plaster schabu smarujemy musztardą i kładziemy po plasterku sera żółtego, posypujemy kosteczkami szynki, cebuli i ogórka. Zwijamy roladki, owiązujemy grubą nicią, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się na złoty kolor z każdej strony. W między czasie zagotowujemy pół litra wody z zielem angielskim,liściem laurowym i 1 łyżką domowej kostki rosołowej. Podsmażone roladki przekładamy do garnka z gotującym się bulionem. Roladki gotujemy na małym ogniu do ich miękkości, gdy roladki będą miękkie, sos przyprawiamy solą i pieprzem, zagęszczamy i zabielamy sos. Roladki podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi sosem i warzywną surówką.
Smacznego :)