Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne roladki wieprzowe, duszone w ziołowym sosie, podane z ziemniakami i surówką warzywną.
Plastry schabu rozklepujemy tłuczkiem do mięsa, każdy posypujemy ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Cebulę, szynkę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Każdy plaster schabu smarujemy musztardą i kładziemy po plasterku sera żółtego, posypujemy kosteczkami szynki, cebuli i ogórka. Zwijamy roladki, owiązujemy grubą nicią, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się na złoty kolor z każdej strony. W między czasie zagotowujemy pół litra wody z zielem angielskim,liściem laurowym i 1 łyżką domowej kostki rosołowej. Podsmażone roladki przekładamy do garnka z gotującym się bulionem. Roladki gotujemy na małym ogniu do ich miękkości, gdy roladki będą miękkie, sos przyprawiamy solą i pieprzem, zagęszczamy i zabielamy sos. Roladki podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi sosem i warzywną surówką.
Smacznego :)
Soczyste roladki polane sosem śliwkowym są fajnym i smacznym pomysłem na ob...
Odsłon: 50228
taki dżemik jest pyszny do desrówn do pieczywa, tostów, naleśników..............
Odsłon: 1940
Gulasz na wieprzowych ozorach, doprawiony chrzanem i musztardą. Ozór w szybko...
Odsłon: 1466
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 34
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1871
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1676
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 141
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 34
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1871
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1676
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 141
Składniki
Plastry schabu rozklepujemy tłuczkiem do mięsa, każdy posypujemy ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Cebulę, szynkę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Każdy plaster schabu smarujemy musztardą i kładziemy po plasterku sera żółtego, posypujemy kosteczkami szynki, cebuli i ogórka. Zwijamy roladki, owiązujemy grubą nicią, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się na złoty kolor z każdej strony. W między czasie zagotowujemy pół litra wody z zielem angielskim,liściem laurowym i 1 łyżką domowej kostki rosołowej. Podsmażone roladki przekładamy do garnka z gotującym się bulionem. Roladki gotujemy na małym ogniu do ich miękkości, gdy roladki będą miękkie, sos przyprawiamy solą i pieprzem, zagęszczamy i zabielamy sos. Roladki podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi sosem i warzywną surówką.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Oładki galicyjskie
Dania główne
Makaron cacio e pepe
Dania główne
Karkówka inaczej
Dania główne
Tagliatelle z pesto z rukoli i pomidorkami koktajlowymi
Oładki galicyjskie
Okładki to małe smażone placuszki, w zależności od regionu przygotowywane z r...
Odsłon: 110
Makaron cacio e pepe
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1955