Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki wymyśliłam sama, wyszły super, smakują wybornie.
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 329
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3334
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 329
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3334
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić dosyć cienko tłuczkiem. Pieczarki, paprykę, cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na maśle z dodatkiem maggi i pieprzu do smaku, po czym ostudzić. Tak przygotowany farsz układać na rozbitych schabowych, położyć wzdłuż śliwki.
Zwinąć w roladki i spiąć patyczkami. Oprószyć papryką mieloną, skropić olejem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i upiec w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni przez 45 minut.