Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł pojawił się, gdy miałam ochotę na roladki mięsne, ale nie miałem odpowiedniego nadzienia. Użyłam więc wszystkiego, co mialam w lodówce: zielonych oliwek z gruboziarnistą musztardą i smażonego bakłażana. Sos z dodatkiem cebuli duszonej w czerwonym winie i bulionie nadał roladkom nieporównywalnego smaku.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 467
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 807
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 467
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 807
Składniki
Cebule pokroic w kostke i podsmazyc na oleju. Dodac czerwone wino, bulion, lisc laurowy i 2 galazki rozmarynu.
Mieso sklepac na platy grubosci max. 0,5 cm, baklazana pokroic w podluzne cienkie paski i posypac je sola, po kilku minutach zetrzec plyn i sól papierowym recznikiem, usmazyc paski w malej ilosci tluszczu. Oliwki zmiazdzyc i polaczyc z gruboziarnista musztarda.
Platy miesa wysmarowac masa oliwkowa, polozyc na nie plastry baklazana i cienkie plasterki chorizo, albo innej kielbasy. Zwinac i spiac wykalaczka lub klamerka do rolad.
Rolady podsmazyc ze wszystkich stron, nastepnie wlozyc je do naczynia z cebula w winnym sosie i wstawic do piekarnika. Piec ok. 45 min. w temp. 180° C. Po upieczeniu wyjac rolady z sosu, wylowic lisc laurowy i galazki rozmarynu, dodac paste z papryki, doprawic sola i pieprzem i wszystko zmiksowac do uzyskania gestego sosu.
Podawac z sosem i ulubionymi dodatkami.