Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne polskie danie, które lekko zmodyfikowałem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25924
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3235
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1412
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25924
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3235
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1412
Składniki
Plastry wołowiny cienko rozbijamy. Ogórki dzielimy na ćwiartki (wzdłuż). Boczek roimy na kawałki 2cmx2 cm. Każdy kawałek mięsa, smarujemy musztardą. Na zewnętrznej stronie układamy ogórek i boczek, zawijamy. Zwinięte roladki obwijamy szynką, scalamy wykałaczkami. Przekładamy do rondla, zalewamy bulionem, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i dusimy na wolnym ogniu przez 90 minut. Rozgrzany smalec mieszamy z mąką, dolewamy wywaru, który następnie dodajemy do całości dokładnie rozrabiając by nie powstały grudki. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.