Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne polskie danie, które lekko zmodyfikowałem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118818
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8731
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3182
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2582
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118818
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8731
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3182
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2582
Składniki
Plastry wołowiny cienko rozbijamy. Ogórki dzielimy na ćwiartki (wzdłuż). Boczek roimy na kawałki 2cmx2 cm. Każdy kawałek mięsa, smarujemy musztardą. Na zewnętrznej stronie układamy ogórek i boczek, zawijamy. Zwinięte roladki obwijamy szynką, scalamy wykałaczkami. Przekładamy do rondla, zalewamy bulionem, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i dusimy na wolnym ogniu przez 90 minut. Rozgrzany smalec mieszamy z mąką, dolewamy wywaru, który następnie dodajemy do całości dokładnie rozrabiając by nie powstały grudki. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.