Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre do surówek. Podawać z ryżem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Składniki
Udziec podzielić na plastry, rozbić. Następnie natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Cebulkę pokroić w krążki, boczuś w plastry, paprykę i ogórek w paski - ułożyć na plastrze wołowiny i zrolować. Obsmażyć na gorącym oleju. Dodać 0,5 l wody i dusić na małym ogniu 40 min. Wyłożyć na półmisek z ryżem.
Sos: Mąkę wymieszać z roztopionym masłem + szklankę pozostałego wywaru i zagotować. Odstawić + śmietanę, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Polać roladki. Całość podawać z surówkami.