Dania główne Przepis na:
Roladki wołowe z dwoma rodzajami farszu

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1
Dodano: 25.02.2010
Odsłon: 674
Składniki
- wołowina zrazowa, 60 dag
- pory, 2
- selery, 2
- cebula, 1
- marchewki, 2
- boczek, 5 dag
- musztarda francuska, 3 łyżki
- małe ogórki konserwowe, 2
- gotowana szynka, 10 dag
- bulion mięsny, 200 ml
- śmietana, 20 dag
- białe wino, 100 ml
- olej, 2 łyżki
- masło, 1 łyżka
- sól, pieprz
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Pory, selery i marchewki umyć. Selery i marchew obrać, pokroić razem z porami w cienkie paseczki. Cebulę obrać, pokroić z boczkiem w małą kostkę. Szynkę i ogórki pokroić w kostkę .
-
Mięso rozbić między dwiema warstwami folii spożywczej,przekroić na 8 długich pasków, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na 4 plastrach mięsa rozłożyć połowę warzyw i boczek, na pozostałych szynkę i ogórki.
-
Paski mięsa zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki podsmażyć na oleju z masłem. Włożyć resztę warzyw, wlać wino i bulion, dusić 30-40 min.
-
Roladki wyjąć , sos z warzywami wymieszać ze śmietaną, podgrzać. Doprawić solą i pieprzem. Warzywa rozłożyć na talerze, na wierzchu ułożyć roladki.
Komentarze do przepisu (0)