Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarnika. Można powiedzieć, że robią się same!
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1232
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 330
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1232
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 330
Składniki
Filety z kurczaka pokrój w taki sposób, aby mieć 6 plastrów. Nie powinny być one zbyt grube, bo wtedy będzie problem z utrzymaniem roladki na miejscu. Posól i popieprz z każdej strony. Posyp ulubioną przyprawą do kurczaka.
Marchewki obierz i pokrój wzdłuż dwa razy. Ułóż plaster boczku. Na nim filet z kurczaka i kawałek marchewki. Skrop olejem. Zwiń całość w roladkę. Posyp rozmarynem.
Roladki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz około 35 minut.