Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super łatwe i bardzo smaczne danie, w sam raz na letnią kolację.... Pysznie smakują z pomidorowym sosem.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25073
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 165
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25073
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 165
Składniki
Cukinię pokroić obieraczką do warzyw lub mandoliną w cienkie plasterki. Plastry szynki przekroić wzdłuż na pół. Ser pecorino zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Oliwę wymieszać z solą, pieprzem, oregano i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Plastry cukinii układać po 2-3 w zależności od grubości (jeżeli są za grube i nie chcą się zwinąć, należy je wcześniej oprószyć solą i zostawić, aż puszczą sok i zmiękną, a potem osuszyć papierowym ręcznikiem), posmarować przygotowaną oliwą, obtoczyć w tartej bułce.
Na cukinię nakładać po plasterku szynki i po płaskiej łyżce tartego sera, zwijać w roladki, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Jeżeli zostanie nam oliwa, skropić nią roladki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, piec przez około 30-35 minut. Pysznie smakują z pomidorowym sosem.