Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz mięsno-ryżowy otoczony cukinią, a całość zatopiona w sosie pomidorowym. Taka propozycja zasmakuje wszystkim wielbicielom gołąbków i nie tylko.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1077
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101557
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6042
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1077
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101557
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6042
Składniki
Umytą cukinię kroimy na długie cienkie paski. Szklankę ryżu gotujemy w 4 szklankach osolonej wody. Ugotowany ryż mieszamy ze zmielonym mięsem i przyprawami. Farsz najlepiej odstawić na noc by zesztywniał i dał się łatwo formować. Do naczynia żaroodpornego wlewamy passatę pomidorową, dodajemy zioła i przyprawy, mieszamy. Farsz zawijamy w paski cukinii i układamy na sosie pomidorowym. Całość posypujemy startym Pecorino oraz plasterkami salami. Zapiekamy pod przykryciem w 180 stopniach C przez 30-40 minut, aż sos pomidorowy się zagotuje.