Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz mięsno-ryżowy otoczony cukinią, a całość zatopiona w sosie pomidorowym. Taka propozycja zasmakuje wszystkim wielbicielom gołąbków i nie tylko.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12221
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12221
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
Umytą cukinię kroimy na długie cienkie paski. Szklankę ryżu gotujemy w 4 szklankach osolonej wody. Ugotowany ryż mieszamy ze zmielonym mięsem i przyprawami. Farsz najlepiej odstawić na noc by zesztywniał i dał się łatwo formować. Do naczynia żaroodpornego wlewamy passatę pomidorową, dodajemy zioła i przyprawy, mieszamy. Farsz zawijamy w paski cukinii i układamy na sosie pomidorowym. Całość posypujemy startym Pecorino oraz plasterkami salami. Zapiekamy pod przykryciem w 180 stopniach C przez 30-40 minut, aż sos pomidorowy się zagotuje.