Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie, miłośnicy zdrowego jedzenia! Dzisiaj chciałabym podzielić się z wami przepisem na smaczne i dietetyczne danie, które z pewnością przypadnie wam do gustu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 279
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 486
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 279
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 486
Składniki
Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie, ukośne plasterki. Posól je do smaku i pozostaw na chwilę, aby puściły sok. Do nadzienia serowego możesz użyć tylko twarogu, ale smaczniej będzie, jeśli połączysz go z serem feta. Dodaj sól, trochę czosnku (opcjonalnie), mielony pieprz i mieszankę włoskich ziół. Dokładnie wymieszaj składniki. Na dno żaroodpornego naczynia wlej sos pomidorowy. Możesz go przygotować z pomidorów z przyprawami, a jeszcze smaczniej będzie, jeśli dodasz więcej słodkiej papryki lub mielonej papryki. Teraz zabierz się za ruloniki. Zawijaj plastry cukinii w ruloniki, umieszczając w każdym po łyżce nadzienia serowego. Ułóż je na sosie w żaroodpornym naczyniu. Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piecz, aż ruloniki będą gotowe. Możesz sprawdzić, czy cukinia jest miękka, wbijając w nią widelec. Kilka minut przed gotowością posyp ruloniki startym twardym serem, na przykład parmezanem.
I voilà! są gotowe do podania! Smacznego!