Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie, miłośnicy zdrowego jedzenia! Dzisiaj chciałabym podzielić się z wami przepisem na smaczne i dietetyczne danie, które z pewnością przypadnie wam do gustu.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6905
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5123
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2109
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6905
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5123
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2109
Składniki
Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie, ukośne plasterki. Posól je do smaku i pozostaw na chwilę, aby puściły sok. Do nadzienia serowego możesz użyć tylko twarogu, ale smaczniej będzie, jeśli połączysz go z serem feta. Dodaj sól, trochę czosnku (opcjonalnie), mielony pieprz i mieszankę włoskich ziół. Dokładnie wymieszaj składniki. Na dno żaroodpornego naczynia wlej sos pomidorowy. Możesz go przygotować z pomidorów z przyprawami, a jeszcze smaczniej będzie, jeśli dodasz więcej słodkiej papryki lub mielonej papryki. Teraz zabierz się za ruloniki. Zawijaj plastry cukinii w ruloniki, umieszczając w każdym po łyżce nadzienia serowego. Ułóż je na sosie w żaroodpornym naczyniu. Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piecz, aż ruloniki będą gotowe. Możesz sprawdzić, czy cukinia jest miękka, wbijając w nią widelec. Kilka minut przed gotowością posyp ruloniki startym twardym serem, na przykład parmezanem.
I voilà! są gotowe do podania! Smacznego!