Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych co nie lubią karpia, polecam dorsza z dodatkiem grzybów leśnych w sosie selerowym.Szybkie, proste do zrobienia, a zaskoczymy naszą rodzinę smacznie.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25053
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6144
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 476
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25053
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6144
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 476
Składniki
Grzyby suszone moczę w zimnej wodzie przez noc. Na drugi dzień, przekładam razem z wodą do garnka i gotuję około godzinę aż będą miękkie. Z filetu z dorsza odcinam skórę. Jej nie potrzebujemy. Kroję go na trzy części. Potrzebuję węższe paski ale dłuższe. Posypuję, solą, pieprzem, przyprawą do ryb i odstawiam na godzinę. Na patelni na maśle przesmażam pokrojoną cebulę, dodaje pokrojone grzyby, doprawiam solą, pieprzem. Farsz układam na kawałkach ryby i zwijam. Spinam wykałaczkami. Sos: Cebulę pokrojoną podsmażam na maśle, dodaję startą seler na tarce jarzynowej, ocet winny i chwilę przesmażam. Dolewam wodę i duszę seler około 10 minut. Przekładam do garnka, wkładam koreczki z ryby i duszę całość pod przykryciem około 10 minut. Wyjmuję koreczki na talerz. Seler miksuję blenderem, dolewam śmietanę, dodaję serki, doprawiam, solą, pieprzem i chwilę podgrzewam. Roladki podaję z sosem, natką, i pieprzem.