Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowy filet faszerowany mozzarellą i suszonymi pomidorami podany z ziemniakami i groszkiem z marchewką.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22637
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14966
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4739
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44800
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 654
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 703
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22637
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14966
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4739
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44800
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 654
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 703
Składniki
Wykonanie sosu: Obraną i wymytą marchew kroimy w kostkę, zalewamy szklanką wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy do miękkości marchwi. Gdy marchew będzie miękka, dodajemy osączony zielony groszek konserwowy, zagęszczamy łyżką mąki, zabielamy sos i doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku.
Wykonanie roladek: Każdy kawałek fileta nacinamy i rozkładamy na foli spożywczej, przykrywamy folią i lekko rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster fileta doprawiamy ziołami prowansalskimi, pieprzem ziołowym i solą. Na każdy plaster fileta układamy po 3 plasterki sera mozzarella, po 3 plastry suszonego pomidora z oleju, posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem z czosnku. Każdy plaster fileta zawijamy w roladkę. Nagrzewamy tłuszcz na patelni. Panierujemy każdą roladę w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy roladki z każdej strony na rumiany kolor. W między czasie przygotowujemy sos z zielonego groszku i marchwi, oraz gotujemy ziemniaki. Obsmażone roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i podpiekamy 15 minut w 180 stopniach Celsjusza. Tak przygotowane roladki z fileta drobiowego podajemy z ugotowanymi ziemniakami i groszkiem z marchwią. Smacznego!!!