Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z indyka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 217
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 217
Składniki
Mięso umyj, wytrzyj papierowym ręcznikiem i ułóż na desce. Pokrój je ostrym nożem na 4 równe plastry, po czym delikatnie rozbij tłuczkiem.
Każdy kawałek natrzyj solą i posyp pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz papryką. Nasmaruj je równomiernie ketchupem i połóż po kolbie kukurydzy.
Tak przygotowane mięso zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami. Podsmaż je na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Danie podawaj z ryżem ugotowanym na półsypko, udekorowane listkami sałaty. Z boku półmiska ułóż cząstki pomidorów. Całość posyp posiekaną natką.Źródło: Telemax