Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z indyka w plastrach boczku"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 91
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 91
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj drobno pokrojone pieczarki i całość podsmaż. Dopraw solą, pieprzem.
Filet z indyka rozbij na dość cienkie płaty. Na folii aluminiowej ułóż plastry boczku, na nich rozbite kawałki mięsa. Dopraw wg uznania (uwaga, boczek może być słony). Na mięsie rozłóż pieczarki. Zwiń.
Roladki zawiń w folię aluminiową. Ułóż w naczyniu do zapiekania. Piecz w 200oC 30-40 minut. Po tym czasie wyjmij, rozwiń z folii i ponownie włóż do piekarnika – do czasu, aż boczek się zrumieni.
Do środka roladek możesz też włożyć cienkie paseczki czerwonej papryki – po przekrojeniu będą wyglądały bardzo dekoracyjnie.Źródło: Świat kobiety