Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z indyka w plastrach boczku"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2496
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 163
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 179
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2496
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 163
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 179
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Składniki
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj drobno pokrojone pieczarki i całość podsmaż. Dopraw solą, pieprzem.
Filet z indyka rozbij na dość cienkie płaty. Na folii aluminiowej ułóż plastry boczku, na nich rozbite kawałki mięsa. Dopraw wg uznania (uwaga, boczek może być słony). Na mięsie rozłóż pieczarki. Zwiń.
Roladki zawiń w folię aluminiową. Ułóż w naczyniu do zapiekania. Piecz w 200oC 30-40 minut. Po tym czasie wyjmij, rozwiń z folii i ponownie włóż do piekarnika – do czasu, aż boczek się zrumieni.
Do środka roladek możesz też włożyć cienkie paseczki czerwonej papryki – po przekrojeniu będą wyglądały bardzo dekoracyjnie.Źródło: Świat kobiety