Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka z orzechami i serem pleśniowym"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4951
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13831
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3245
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1059
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4951
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13831
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3245
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1059
Składniki
W niewielkiej misce rozkrusz ser. Dodaj posiekane orzechy włoskie i dokładnie połącz. Sznycle z indyka rozbij tłuczkiem, pomiędzy arkuszami folii spożywczej. Uzyskane kotleciki oprósz przyprawą do indyka.
Na środku każdego plastra umieść farsz serowo-orzechowy. Zawiń mięso w roladkę. Skrop roladki oliwą i ponownie oprósz przyprawą.
Roladki przełóż do specjalnych papierowych torebek do smażenia. Smaż mięso w torebkach na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu około 7 minut z każdej strony.
Przez chwilę smaż również roladki po bokach. Możesz podawać roladki na przykład z ryżem lub ziemniakami i bukietem sałatek.
Czas: 30 minut | Koszt: do 18 zł | Poziom: łatwy |4 porcje, 220 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień