Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka z orzechami i serem pleśniowym"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3271
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3271
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Składniki
W niewielkiej misce rozkrusz ser. Dodaj posiekane orzechy włoskie i dokładnie połącz. Sznycle z indyka rozbij tłuczkiem, pomiędzy arkuszami folii spożywczej. Uzyskane kotleciki oprósz przyprawą do indyka.
Na środku każdego plastra umieść farsz serowo-orzechowy. Zawiń mięso w roladkę. Skrop roladki oliwą i ponownie oprósz przyprawą.
Roladki przełóż do specjalnych papierowych torebek do smażenia. Smaż mięso w torebkach na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu około 7 minut z każdej strony.
Przez chwilę smaż również roladki po bokach. Możesz podawać roladki na przykład z ryżem lub ziemniakami i bukietem sałatek.
Czas: 30 minut | Koszt: do 18 zł | Poziom: łatwy |4 porcje, 220 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień