Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka z orzechami i serem pleśniowym"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 818
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 80
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9211
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 818
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 80
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9211
Składniki
W niewielkiej misce rozkrusz ser. Dodaj posiekane orzechy włoskie i dokładnie połącz. Sznycle z indyka rozbij tłuczkiem, pomiędzy arkuszami folii spożywczej. Uzyskane kotleciki oprósz przyprawą do indyka.
Na środku każdego plastra umieść farsz serowo-orzechowy. Zawiń mięso w roladkę. Skrop roladki oliwą i ponownie oprósz przyprawą.
Roladki przełóż do specjalnych papierowych torebek do smażenia. Smaż mięso w torebkach na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu około 7 minut z każdej strony.
Przez chwilę smaż również roladki po bokach. Możesz podawać roladki na przykład z ryżem lub ziemniakami i bukietem sałatek.
Czas: 30 minut | Koszt: do 18 zł | Poziom: łatwy |4 porcje, 220 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień