Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka ze szpinakiem i fetą"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34409
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 168
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34409
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 168
Składniki
Przygotuj filet. 45 dag mrożonych liści szpinaku podsmaż na 2 łyżkach masła z 3 ząbkami czosnku, przepuszczonymi przez praskę. Wsyp odrobinkę soli, pieprz, wlej 2 łyżki śmietany do gotowania, wymieszaj, dodaj pokruszoną fetę.
Mięso oprósz solą, pieprzem i słodką papryką i na całej powierzchni rozłóż plastry szynki długodojrzewającej. Wyłóż szpinak z serem. Zwiń roladę i obwiąż nicią spożywczą. Posmaruj cienko olejem, porozkładaj równomiernie na całej powierzchni wiórki masła. Piecz w 180°C ok. 60 minut, polewając sosem.Źródło: Kobieta i życie