Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka ze szpinakiem i fetą"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3840
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 368
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3840
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 368
Składniki
Przygotuj filet. 45 dag mrożonych liści szpinaku podsmaż na 2 łyżkach masła z 3 ząbkami czosnku, przepuszczonymi przez praskę. Wsyp odrobinkę soli, pieprz, wlej 2 łyżki śmietany do gotowania, wymieszaj, dodaj pokruszoną fetę.
Mięso oprósz solą, pieprzem i słodką papryką i na całej powierzchni rozłóż plastry szynki długodojrzewającej. Wyłóż szpinak z serem. Zwiń roladę i obwiąż nicią spożywczą. Posmaruj cienko olejem, porozkładaj równomiernie na całej powierzchni wiórki masła. Piecz w 180°C ok. 60 minut, polewając sosem.Źródło: Kobieta i życie