Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdradzam sposób na równomiernie usmażoną panierkę. Roladki ze schabu faszerowane kapustą kiszoną i śliwką. Słodki, kwaśny smak sprawia, że kotlety są pyszne.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2369
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3532
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4331
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74418
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2369
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3532
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4331
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74418
Składniki
1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną, wcześniej namoczone drobno pokrojone grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając prużymy około 10 minut.
3. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki.
4. Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso. 5. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Roladki gotowe. 7. Smacznego.