Zdradzam sposób na równomiernie usmażoną panierkę. Roladki ze schabu faszerowane kapustą kiszoną i śliwką. Słodki, kwaśny smak sprawia, że kotlety są pyszne.
Roladki z kapustą kiszoną i śliwką
Składniki
- ½ kg schabu
- 1 cebula
- 15 dag kapusty kiszonej
- Kilka grzybów suszonych
- 7 śliwek suszonych
- Olej do smażenia
- Bułka tarta do panierki
- 2 jajka całe
- Sól
- Pieprz
Składniki
- ½ kg schabu
- 1 cebula
- 15 dag kapusty kiszonej
- Kilka grzybów suszonych
- 7 śliwek suszonych
- Olej do smażenia
- Bułka tarta do panierki
- 2 jajka całe
- Sól
- Pieprz

Etapy przygotowania
1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną, wcześniej namoczone drobno pokrojone grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając prużymy około 10 minut.

3. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki.

4. Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso. 5. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

6. Roladki gotowe. 7. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (7)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2651

Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 860
Ostatnio komentowane przepisy

Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2651

Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 860



Składniki
- ½ kg schabu
- 1 cebula
- 15 dag kapusty kiszonej
- Kilka grzybów suszonych
- 7 śliwek suszonych
- Olej do smażenia
- Bułka tarta do panierki
- 2 jajka całe
- Sól
- Pieprz
1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną, wcześniej namoczone drobno pokrojone grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając prużymy około 10 minut.
3. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki.
4. Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso. 5. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Roladki gotowe. 7. Smacznego.
Gratuluję świetnego przepisu:)
Pachnie mi tu świętami, ale Lew ma ostatnio problemy z węchem ;) Super jedzonko, mniami :)
Cos pieknego. Serdecznie Pani gratuluje :-)