Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

Przepis dnia 2021-01-17
Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

Autor:

Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10630

Dodano:

Odsłon: 4619

Zdradzam sposób na równomiernie usmażoną panierkę. Roladki ze schabu faszerowane kapustą kiszoną i śliwką. Słodki, kwaśny smak sprawia, że kotlety są pyszne.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 1 cebula
  • 15 dag kapusty kiszonej
  • Kilka grzybów suszonych
  • 7 śliwek suszonych
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka całe
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną, wcześniej namoczone drobno pokrojone grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając prużymy około 10 minut.

  2. 3. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki.

  3. 4. Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso.
    5. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

  4. 6. Roladki gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 4 dni temu Pachnie mi tu świętami, ale Lew ma ostatnio problemy z węchem ;) Super jedzonko, mniami :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń