Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10630
Dodano: 14.01.2021
Odsłon: 4619
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną, wcześniej namoczone drobno pokrojone grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając prużymy około 10 minut.
3. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki.
4. Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso.
5. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Blog_Mydlo_i_Powidlo wczoraj, o 22:14Zgłoś do usunięcia
Gratuluję świetnego przepisu:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 4 dni temuZgłoś do usunięcia
Pachnie mi tu świętami, ale Lew ma ostatnio problemy z węchem ;) Super jedzonko, mniami :) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 4 dni temuZgłoś do usunięcia
Cos pieknego.Serdecznie Pani gratuluje :-) Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz