Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste roladki polane sosem śliwkowym są fajnym i smacznym pomysłem na obiad.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15410
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15410
Składniki
Śliwki zalać wrzątkiem na ok. 20 minut, odcedzić.
Kotlety rozbić, tak aby nie porozrywać mięsa. Osolić, posypać pieprzem i zmieszanymi ziołami. Na każdym kotlecie położyć po dwie śliwki i zwinąć w rulony, obtoczyć mąką.
Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć roladki z każdej strony, aż do mocnego zrumienienia. Następnie podlać niedużą ilością wody , przykryć i dusić na małym ogniu ok.30 minut.
Wtym czasie przygotować sos śliwkowy /przepis na sos zamieściłam wcześniej/
Gotowe roladki polać sosem śliwkowym, podawać z ziemniakami i sałatką z kalafiora lub wg uznania. SMACZNEGO!