Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z karkówki z pesto"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Listki bazylii umyj, osusz. Parmezan zetrzyj na tarce. Czosnek obierz. Bazylię, ser, pestki dyni i czosnek zmiksuj, dolewając oliwę (pesto powinno być gęste). Karkówkę umyj, osusz, pokrój na 5 kotletów, rozbij. Z obu stron oprósz solą. Każdy posmaruj pesto, zostawiając wolne brzegi.
Kotlety zwiń, dobrze pospinaj z kilku stron wykałaczkami.
Olej rozgrzej w rondlu, włóż roladki, obsmaż z każdej strony. Podlej wodą, duś do miękkości.
Kluski: ziemniak obierz, umyj, ugotuj. Przetrzyj przez praskę. W rondelku zagotuj pół szklanki wody z oliwą i szczyptą soli. Wsyp mąkę, szybko wymieszaj. Ostudź. Dodaj masę ziemniaczaną i jajko, zmiksuj, przypraw.
Łyżką wkładaj niewielkie porcje ciasta do osolonego wrzątku, ugotuj kluseczki. Delikatnie wyjmij. Podawaj z roladkami.Źródło: Chwila dla Ciebie