Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite roladki z kolorowym farszem.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2015
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 26
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3070
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2015
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 26
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3070
Składniki
Mięso umyć, pokroić w szerokie paski, rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą, osypać pieprzem i przyprawą do drobiu, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać, posiekać, obsmażyć na łyżce oleju. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, cebulą, papryką, natką pietruszki i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Na każdym pasku mięsa rozłożyć nieco masy mięsnej, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.
Mięso umyć, pokroić w szerokie paski, rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą, osypać pieprzem i przyprawą do drobiu, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać, posiekać, obsmażyć na łyżce oleju. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, cebulą, papryką, natką pietruszki i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Na każdym pasku mięsa rozłożyć nieco masy mięsnej, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.