Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite roladki z kolorowym farszem.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 600
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 801
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 315
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 600
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 801
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 315
Składniki
Mięso umyć, pokroić w szerokie paski, rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą, osypać pieprzem i przyprawą do drobiu, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać, posiekać, obsmażyć na łyżce oleju. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, cebulą, papryką, natką pietruszki i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Na każdym pasku mięsa rozłożyć nieco masy mięsnej, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.
Mięso umyć, pokroić w szerokie paski, rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą, osypać pieprzem i przyprawą do drobiu, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać, posiekać, obsmażyć na łyżce oleju. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, cebulą, papryką, natką pietruszki i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Na każdym pasku mięsa rozłożyć nieco masy mięsnej, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.