Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite roladki z kolorowym farszem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12950
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14231
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5886
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12950
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14231
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5886
Składniki
Mięso umyć, pokroić w szerokie paski, rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą, osypać pieprzem i przyprawą do drobiu, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać, posiekać, obsmażyć na łyżce oleju. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, cebulą, papryką, natką pietruszki i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Na każdym pasku mięsa rozłożyć nieco masy mięsnej, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.
Mięso umyć, pokroić w szerokie paski, rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą, osypać pieprzem i przyprawą do drobiu, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać, posiekać, obsmażyć na łyżce oleju. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, cebulą, papryką, natką pietruszki i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Na każdym pasku mięsa rozłożyć nieco masy mięsnej, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.