Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na świąteczny obiad, na pewno zaskoczysz bliskich...
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 64
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1085
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15391
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 64
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1085
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15391
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i czyścimy z włókien. Przecinamy tak, aby powstały 4 płaty. Następnie płaty wkładamy do foliowego woreczka i rozbijamy tłuczkiem (każdy z osobna). Delikatnie solimy i pieprzymy.
FARSZ: Na patelnię wlewamy 3 łyżki oleju, dodajemy drobno posiekany czosnek i delikatnie smażymy tak, aby się nie przypalił.Następnie dodajemy wcześniej umyty i pokrojony szpinak i dusimy pod przykryciem. Gdy szpinak zrobi się miękki i woda odparuje dodajemy ser feta. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Bierzemy płat, nakładamy farsz, na to po dwa suszone pomidory i zawijamy w rulon. Następnie ucinamy duże kwadraty z foli spożywczej i szczelnie zawijamy jak kiełbaski. W międzyczasie zagotowujemy wodę i wrzucamy wcześniej przygotowane roladki. Gotujemy 15 min.
Wyciągamy roladki z wody i studzimy. Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Życzę smacznego!