Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z kurczaka.

Roladki z kurczaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3083

Dodano:

Odsłon: 7169

Pyszne danie na świąteczny obiad, na pewno zaskoczysz bliskich...

Składniki

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 100 g sera feta
  • 150 g szpinaku świeżego (może być mrożony)
  • 8 suszonych pomidorów
  • olej do smażenia
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • folia spożywcza
  • 1 l wody
  • 1 ząbek czosnku
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Roladki z kurczaka.

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i czyścimy z włókien. Przecinamy tak, aby powstały 4 płaty. Następnie płaty wkładamy do foliowego woreczka i rozbijamy tłuczkiem (każdy z osobna). Delikatnie solimy i pieprzymy.

  2. FARSZ:
    Na patelnię wlewamy 3 łyżki oleju, dodajemy drobno posiekany czosnek i delikatnie smażymy tak, aby się nie przypalił.Następnie dodajemy wcześniej umyty i pokrojony szpinak i dusimy pod przykryciem. Gdy szpinak zrobi się miękki i woda odparuje dodajemy ser feta. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.

  3. Bierzemy płat, nakładamy farsz, na to po dwa suszone pomidory i zawijamy w rulon. Następnie ucinamy duże kwadraty z foli spożywczej i szczelnie zawijamy jak kiełbaski. W międzyczasie zagotowujemy wodę i wrzucamy wcześniej przygotowane roladki. Gotujemy 15 min.

  4. Wyciągamy roladki z wody i studzimy. Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń