Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z kurczaka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Składniki
Udka umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie ostrożnie zdejmij skórkę i wyluzuj kości. Mięso rozdrobnij blenderem. 2. Kości włóż do gotującej się wody przyprawionej Vegetą. Dodaj jedną obraną marchew i plaster selera.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij resztę pokrojonych warzyw. Dosyp ryż, zalej całość niewielką ilością wywaru rosołowego z sosem sojowym i smaż do czasu, aż prawie cały płyn odparuje.
Wymieszaj mięso z podduszonymi warzywami z ryżem i dopraw przyprawami.
Końcówki zdjętych skórek zwiąż bawełnianą nicią i napełnij farszem. Zepnij całość wykałaczkami i owiń nitką. Natrzyj wierzch solą oraz pieprzem i obsmaż roladki na rozgrzanym oleju, podlewając je wywarem rosołowym. Po chwili usuń wykałaczki, wlej na patelnię śmietanę i zagotuj.
Gotowe danie pokrój na grube plastry i podawaj np. z bukietem jarzyn.
Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Super TV