Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wykonania roladek nadaje się każda fasolka szparagowa. Również mrożona.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84958
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2261
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9823
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3609
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6922
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84958
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2261
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9823
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3609
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6922
Składniki
Piersi pokroiłem wzdłuż na 3 plastry, rozbiłem delikatnie tłuczkiem i posypałem przyprawami.
Fasolkę gotowałem około 15 minut, powinna być półmiękka.
Na każdy przygotowany kotlet kładłem kilka strąków fasolki i odrobinę masła. Zawijałem pierś w kształt roladki i spinałem wykałaczką.
Jajko rozkłóciłem z dwoma łyżkami mleka. W tej mieszance maczałem roladkę, którą następnie obtaczałem w tartej bułce. Smażyłem z każdej strony do uzyskania ładnego, złotego koloru.
Przemycamy zdrowie: Do panierki dodałem kurkumę i otręby.