Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wykonania roladek nadaje się każda fasolka szparagowa. Również mrożona.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 670
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 670
Składniki
Piersi pokroiłem wzdłuż na 3 plastry, rozbiłem delikatnie tłuczkiem i posypałem przyprawami.
Fasolkę gotowałem około 15 minut, powinna być półmiękka.
Na każdy przygotowany kotlet kładłem kilka strąków fasolki i odrobinę masła. Zawijałem pierś w kształt roladki i spinałem wykałaczką.
Jajko rozkłóciłem z dwoma łyżkami mleka. W tej mieszance maczałem roladkę, którą następnie obtaczałem w tartej bułce. Smażyłem z każdej strony do uzyskania ładnego, złotego koloru.
Przemycamy zdrowie: Do panierki dodałem kurkumę i otręby.