Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka w sosie
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 53
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26513
Czarny Las to ciasto zainspirowane słynnym tortem o tej samej nazwie. Jest mn...
Odsłon: 846
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 53
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26513
Czarny Las to ciasto zainspirowane słynnym tortem o tej samej nazwie. Jest mn...
Odsłon: 846
Składniki
Aby zaoszczędzić czas i pieniądze przygotuję roladki w urządzeniu wielofunkcyjnym z funkcją szybkowaru. Ten sam przepis można przygotować tradycyjnie na patelni , wydłużając czas duszenia mięsa do ok. 30 minut. Filety z kurczaka przekroić wzdłuż na dwa cieńsze płaty i lekko rozbić, uważając aby nie zrobić dziur w mięsie. Doprawić z dwóch stron solą oraz pieprzem. Z jednej strony posmarować każdy kawałek mięsa łyżeczką musztardy ułożyć pasek ogórka kiszonego, 2, 3 paseczki papryki oraz kawałek cebuli. Mięso ciasno zrolować tworząc roladki. Obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z każdej strony aby się lekko zarumieniły. Zaczynamy smażyć od strony łączenia mięsa. Całość zalać bulionem lub wodą, dodać ziele, liść laurowy oraz sos sojowy. Zamykamy szybkowar ustawiamy czas 12 minut i opcję gotowania pod ciśnieniem. Po tym czasie uwalniamy ciśnienie. Wyciągamy roladki, sos dodatkowo można zagęścić mąką lub śmietanką. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!