Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka w sosie
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 278
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 788
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3639
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 278
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 788
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3639
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Składniki
Aby zaoszczędzić czas i pieniądze przygotuję roladki w urządzeniu wielofunkcyjnym z funkcją szybkowaru. Ten sam przepis można przygotować tradycyjnie na patelni , wydłużając czas duszenia mięsa do ok. 30 minut. Filety z kurczaka przekroić wzdłuż na dwa cieńsze płaty i lekko rozbić, uważając aby nie zrobić dziur w mięsie. Doprawić z dwóch stron solą oraz pieprzem. Z jednej strony posmarować każdy kawałek mięsa łyżeczką musztardy ułożyć pasek ogórka kiszonego, 2, 3 paseczki papryki oraz kawałek cebuli. Mięso ciasno zrolować tworząc roladki. Obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z każdej strony aby się lekko zarumieniły. Zaczynamy smażyć od strony łączenia mięsa. Całość zalać bulionem lub wodą, dodać ziele, liść laurowy oraz sos sojowy. Zamykamy szybkowar ustawiamy czas 12 minut i opcję gotowania pod ciśnieniem. Po tym czasie uwalniamy ciśnienie. Wyciągamy roladki, sos dodatkowo można zagęścić mąką lub śmietanką. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!