Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki z kurczaka wypełnione pysznym farszem z brokuła
Deska do krojenia, miska, nóż, patelnia,blaszka do pieczenia
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 239
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 2713
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 362
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 41
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 3297
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 776
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 239
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 2713
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 362
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 41
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 3297
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 776
Składniki
Zaczynam od farszu. Na patelni podsmażam cebulę i dodaje starty czosnek. Smażę chwilę i dodaje startą na drobnych oczkach marchewkę. Brokuła zielona część też ścieram na tarce o grubych oczkach i również wrzucam na patelnię. Smażę warzywka chwilkę a następnie zmniejszam palnik i duże ok 15 minut pod przykryciem. Kiedy warzywka zmiękną dodaje sól, pieprz,paprykę słodką i musztarde. Mieszam i zostawiam go przestygnięcia. Do letniego farszu dodaje startą mozzarellę.
Pierś z kurczaka nacinamy by powstał duży płat mięsa. Posypuję solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa układam 2 plastry szynki dojrzewającej.
Nakładam pożądana porcję farszu i zawijam mięsko by powstała roladka.
Roladki obtaczamy w mące,rozmąconym jajku i bułce tartej. Następnie podsmażany z każdej strony a złoty kolor.
Roladki przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub naczynia żaroodpornego i piekę w rozgrzanym piekarniku termoobieg temperatura 180 stopni ok 40 minut. Podaje z pieczonymi ziemniakami Powiem wam że takie roladki są mega pyszne i na ciepło i na zimno