Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki z kurczaka wypełnione pysznym farszem z brokuła
Deska do krojenia, miska, nóż, patelnia,blaszka do pieczenia
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11218
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13442
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5211
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11218
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13442
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5211
Składniki
Zaczynam od farszu. Na patelni podsmażam cebulę i dodaje starty czosnek. Smażę chwilę i dodaje startą na drobnych oczkach marchewkę. Brokuła zielona część też ścieram na tarce o grubych oczkach i również wrzucam na patelnię. Smażę warzywka chwilkę a następnie zmniejszam palnik i duże ok 15 minut pod przykryciem. Kiedy warzywka zmiękną dodaje sól, pieprz,paprykę słodką i musztarde. Mieszam i zostawiam go przestygnięcia. Do letniego farszu dodaje startą mozzarellę.
Pierś z kurczaka nacinamy by powstał duży płat mięsa. Posypuję solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa układam 2 plastry szynki dojrzewającej.
Nakładam pożądana porcję farszu i zawijam mięsko by powstała roladka.
Roladki obtaczamy w mące,rozmąconym jajku i bułce tartej. Następnie podsmażany z każdej strony a złoty kolor.
Roladki przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub naczynia żaroodpornego i piekę w rozgrzanym piekarniku termoobieg temperatura 180 stopni ok 40 minut. Podaje z pieczonymi ziemniakami Powiem wam że takie roladki są mega pyszne i na ciepło i na zimno