Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity smak kurczaka, pieczonego w piekarniku.Rolada z nadzieniem pieczarkowym,doprawionym gałką muszkatołową, oregano i bazylią.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117794
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8258
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1952
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117794
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8258
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1952
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Składniki
Pierś dzielimy na dwa filety, rozbijamy tłuczkiem, tak aby nie rozerwać płatów.Lekko osolić z każdej strony, posypać pieprzem i papryką ostrą. Odstawić na parę minut.
Pieczarki pokroić na małe kawałki i podsmażyć na łyżce masła, następnie dodać sól i pieprz do smaku.
Bułkę tartą wymieszać z gałką muszkatołową, oregano i bazylią. Wsypać dwie łyżki przyprawionej bułki do farszu i dokładnie wymieszać.
Farsz wyłożyć na3/4 powierzchni fileta, delikatnie zwinąć w roladkę, posmarować masłem i obtoczyć w pozostałej bułce.
Naczynie żaroodporne natłuścić pozostałym masłem, włożyć roladki i wstawić do nagrzanego piekarnika /175st.C/ i piec 1 godzinę. W połowie pieczenia odwrócić roladki na drugą stronę.
Do roladek najlepiej pasuje ostra i pikantna surówka U mnie była kapusta pekińska z marchewką, dużą ilością pora i pieprzu. Życzę SMACZNEGO!