Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pieczone włoskie roladki drobiowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami zawijane w boczku. To pyszny, prosty i szybki pomysł na obiad. Możemy serwować je w klasycznym zestawianiu obiadowym lub jako posiłek odpowiedni dla osób na diecie ketogenicznej.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Składniki
Oczyszczone piersi dzielimy na 3 części i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą (na grubość około 1 cm). Każdy filet oprószamy z obu stron solą i pieprzem, a z jednej strony smarujemy je musztardą.
Pomidory odsączamy z zalewy oliwnej, a mozzarellę kroimy w plastry. Na stronie posmarowanej musztardą układamy suszonego pomidora oraz kawałek sera, a następnie zawijamy. Każdą roladkę owijamy także plastrem boczku.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy je tłuszczem: - na diecie keto używamy masła, smalcu lub oliwy z oliwek; - w zwykłej diecie świetnie sprawdzi się olej rzepakowy. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy przez około 25 minut.
W zwykłej diecie możemy podać je w klasycznym zestawieniu obiadowym. W diecie keto możemy serwować je w towarzystwie ulubionej sałatki. Roladki świetnie smakują z dodatkiem lekkich sosów np. czosnkowego lub jogurtowego.
Możemy podać je także na zimno. Będą stanowiły pyszną przystawkę, dodatek do sałatki lub pieczywa.