Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki i smaczny przepis
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 46
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 132
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 46
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 132
Składniki
Pierś z kurczaka oczyścić, umyć pod bieżącą wodą, posypać, pieprzem oraz papryką czerwoną z każdej strony i rozbić na 2 duże kotlety.
Liście szpinaku umyć a następnie zblanszować (zanurzyć na minutę w naczyniu z wrzącą wodą).
Czosnek obrać ze skórki, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej a następnie połączyć z liśćmi szpinaku, dodać kilka kropel sosu sojowego, doprawić solą oraz pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać.
Na każdym rozbitym kotlecie układać kolejno 2 plastry sera, warstwę szpinaku a następnie zawijać powoli w rulonik i spiąć na środku wykałaczką. Wstawić do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez około 25-30 minut bez przykrycia w temperaturze 170°C. Po wyjęciu z piekarnika wyjąć wykałaczkę i pokroić w plastry o grubości około 2 cm. Potrawę można podawać z ryżem i surówką z czerwonej kapusty.