Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z mięsa wieprzowego z dodatkiem mielonki z szynkowara, jabłka, dyni i kiszonych ogórków są rewelacyjne.
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70267
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 228
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 935
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70267
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 228
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 935
Składniki
Dynię i jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i razem z kiszonym ogórkiem zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć pieprzem, wymieszać.
Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posmarować musztardą, ułożyć plastry mielonki.
Następnie włożyć porcję przygotowanego nadzienia.
Płaty mięsa z nadzieniem zwinąć w roladki.
Zawiązać nitką kuchenną, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie.
Następnie usunąć nici, roladki włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, kilka ziarenek angielskiego ziela i odrobinę sosu sojowego. Dusić pod przykryciem około 25-30 minut.