Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z mięsa wieprzowego z dodatkiem mielonki z szynkowara, jabłka, dyni i kiszonych ogórków są rewelacyjne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Dynię i jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i razem z kiszonym ogórkiem zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć pieprzem, wymieszać.
Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posmarować musztardą, ułożyć plastry mielonki.
Następnie włożyć porcję przygotowanego nadzienia.
Płaty mięsa z nadzieniem zwinąć w roladki.
Zawiązać nitką kuchenną, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie.
Następnie usunąć nici, roladki włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, kilka ziarenek angielskiego ziela i odrobinę sosu sojowego. Dusić pod przykryciem około 25-30 minut.