Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z młodej kapusty"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3972
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3972
Składniki
Liście kapusty sparz wrzącą wodą, odłóż, aby ociekły. Marchewkę oczyść i zetrzyj na tarce, posiekaj liście szpinaku oraz szczypiorek.
Do mięsa dodaj marchewkę oraz szpinak. Wsyp bułkę tartą, wbij jajka. Dodaj koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i przypraw solą oraz pieprzem.
Każdy liść kapusty grubo posmaruj farszem. Zwiń w rulonik. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej gorącym bulionem.
Ułóż na wierzchu plastry pomidorów, włóż listki laurowe. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. 50 minut.
Podaj udekorowane papryczką chili lub kawałkami kolorowej papryki.
<strong>Przepis nadesłała Anna Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Takie jest życie