Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z młodej kapusty"
Składniki
Liście kapusty sparz wrzącą wodą, odłóż, aby ociekły. Marchewkę oczyść i zetrzyj na tarce, posiekaj liście szpinaku oraz szczypiorek.
Do mięsa dodaj marchewkę oraz szpinak. Wsyp bułkę tartą, wbij jajka. Dodaj koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i przypraw solą oraz pieprzem.
Każdy liść kapusty grubo posmaruj farszem. Zwiń w rulonik. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej gorącym bulionem.
Ułóż na wierzchu plastry pomidorów, włóż listki laurowe. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. 50 minut.
Podaj udekorowane papryczką chili lub kawałkami kolorowej papryki.
<strong>Przepis nadesłała Anna Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Takie jest życie